به گزارش تحریریه، ند پرایس در اظهاراتی که تاکنون با این صراحت بیان نشده بود، گفت: ما از ایران میخواهیم به زودی به مذاکرات وین برگردد.
مسکوت گذاشتن مذاکرات وین و تاکید مقامات عالی نظام از رهبری تا رئیس جمهور این پیام را به آمریکایی ها رسانیده است که ایران اهمیتی به مساله تحریم ها نمی دهد و سیاست خود را بر زیستن همراه با تحریم تعریف کرده است.
ند پرایس در سخنی که تاکنون با این صراحت بیان نشده است به مساله تحریم ها پرداخت و گفت: «ما از ایران میخواهیم به زودی به مذاکرات برگردد. [این مذاکرات] برای ما جزو اولویتهای فوری است. اگر رئیسجمهور رئیسی در عزم خود برای رفع تحریمها راستین است، این دقیقاً همان چیزی است که در وین روی میز قرار دارد.»
تاکید بر اینکه رفع تحریم روی میز قرار دارد نشان از فشار روانی طرف امریکایی است، اگرچه این جمله ند پرایس که گفت: «فرصت برای رسیدن به پایبندی دوجانبه به برجام تا ابد ادامه نخواهد داشت»، نوعی اعمال فشار روانی بر ایران را تعقیب می کند، اما پیشرفت ممتد برنامه هسته ای ایران در کنار تغییرات منطقه از افغانستان تا یمن که به سود جمهوری اسلامی و به زیان آمریکا و متحدان آن است، باعث می شود در میدان؛ طرف آمریکایی تحت فشار قرار داشته باشد.
کارشناسان انگلیسی معتقدند که سیاست بایدن برای فشار شدید بر دولت روحانی به صورت همه چیز در برار هیچ چیز؛ که توافق را از دسترس خارج کرد اشتباه بود و ایالات متحده کارت های زیادی برای اعمال فشار بر دولت رئیسی در اختیار ندارد و طرف غربی باید از ماههای آخر حضور دولت روحانی در قدرت حداکثر استفاده را می کرد.
پایان/
نظر شما